Alain de Botton en de heilzame kunst

Goed doorwrocht verhaal! Jelle kent De Bottons werk door en door, dat is te zien (je bent zijn vertaler, of je bent het niet…).

Geen Tijd

De afgelopen week was de Britse schrijver en denker Alain de Botton in Nederland ter gelegenheid van twee evenementen waarbij hij nauw betrokken is: de opening van een Nederlands filiaal van zijn School of Life en de tentoonstelling Kunst is therapie in het Rijksmuseum. Ondertussen ligt er ook weer nieuw werk van hem in de boekwinkels (Het nieuws – een gebruiksaanwijzing en Kunst als therapie), dus aan belangstelling geen gebrek. Maar met die enorme belangstelling groeit ook de kritiek op wat zijn ‘filosofie light’ of zelfs zijn ‘McFilosofie’ wordt genoemd.

Een van De Bottons  succesvolste boeken heet De troost van de filosofie, een titel die precies samenvat wat hij met zijn werk beoogt. De moderne westerse mens, die met het verdwijnen van de vaste bakens uit het verleden – met name de klassenmaatschappij en de religies – angstig en stuurloos door het leven gaat, kan soelaas vinden…

Voir l’article original 1 272 mots de plus

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.