Geen tijd voor Proust

Mooi blog, mooi boek.

Geen Tijd

In april 2014 verscheen Geen tijd voor Proust, de debuutroman van Jelle Noorman bij Uitgeverij Atlas Contact.

Screenshot 2014-04-19 17.40.05 (2)     Hoe komt het dat de tijd ons door de vingers glipt, terwijl we er ook in gevangen zitten? Die vraag dringt zich op aan de hoofdpersoon van Geen tijd voor Proust in de trein naar Parijs, waar hij de rol van tijd en identiteit in het werk van Proust gaat onderzoeken. Zoals Marcel in Op zoek naar de verloren tijd vergeten jeugdherinneringen hervindt door een madeleine in zijn thee te dopen, zo reist Noormans verteller een kwarteeuw terug in de tijd bij het horen van de stem van een medepassagier. Dit wekt niet alleen zijn relatie met de Amerikaanse studente Claire opnieuw tot leven, maar leidt tot een radicale herziening van zijn hele bestaan.

Website van Uitgeverij Atlas Contact

Voir l’article original

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.